Punderman fiets voor Jeugdtriathlon Someren

Punderman fiets voor Jeugdtriathlon Someren

Afgelopen zondag 7 april, namen 10 Pundermannen en vrouwen deel aan de afsluitende Spinningmarathon onder leiding van hun trainer Dirk van de Ven.

3 uur fietsen op een spinningbike onder opzwepende muziek. Zittend, staand, freezjes, runnings, beklimmingen, sprintjes, hoge cadans etc, het leidde allemaal tot de nodige zweetdruppels. Water, en calorieën werden aangevuld door de soigneur van dienst, Lotte van de Ven

De Triathlongroep van de Punderman fietste voor een goed doel. Dat konden zij doen omdat Healthclub One hun Spinningbikes en ruimte kosteloos ter beschikking stelt gedurende de spinninglessen en spinningmarathon.

Na afloop overhandigde Dirk de cheque van € 1.000 aan Ruud van den Boomen van Jeugdtriathlon Someren.

Zwemleiders gezocht!

Hey zwemtalent! Heb jij al eens zwemles gegeven of durf jij de sprong te wagen? Wij zijn op zoek naar enthousiaste zwemleiders voor onze wedstrijdzwemmers, triatlonners en elementair zwemmers (ABC). Onze zwemvereniging ondersteunt je met de juiste materialen, begeleiding en ruimte voor eigen inbreng. Reden genoeg dus!

Ben of ken jij iemand waarvoor dit iets is? Wil je het een keer proberen of meekijken? Of ben je benieuwd naar meer informatie? Stuur ons een mailtje (bestuur@punderman.nl) of spreek één van onze zwemleiders aan. Wie weet tot snel aan de badrand!

Zaterdag 9 maart 2024. Zwemloop Trisport Maaseik.

Zaterdag 9 maart 2024. Zwemloop Trisport Maaseik.

“ Winnaars zijn niet de mensen die nooit falen, maar de mensen die nooit opgeven “.

Ken je die uitspraak?

Want waren Hans en ik overduidelijk de oudjes van het gezelschap, en kwamen we dan ook bij lange na niet aan de tijd van de winnaar ( 5.45 en 13.11 ), toch voelden wij ons na ruim een half uurtje zweten winnaars! We hadden het toch maar weer mooi voltooid.

Deze middag stond in Maaseik een zwemloop op het programma zoals wij die vanuit het verleden kenden van Neunen, Eindhoven en Venray. Helaas zijn laatstgenoemden van het toneel verdwenen en was een voorbereiding op het triatlonseizoen middels een zwemloop alleen nog maar mogelijk door eigen organisatie van Henri Koolen. Omdat het wedstrijdgevoel dan toch iets minder is met enkel clubgenoten pikten wij de zwemloop van Maaseik op als extra aanvulling. Na slechts 40 minuten rijden arriveerden we al bij het aqaudroom waar een groot sportcentrum de mogelijkheid bood om de 500 meter te zwemmen. Vooral de grote aanwezigheid van jonge kinderen viel ons op, en toen om 15.00 uur de volwassenen zich mochten klaarmaken om in verschillende series te gaan zwemmen met maximaal 3 personen per baan ontdekten we dat ook de andere deelnemers vooral jong ( en sterk ) waren.

Zowel Hans als ik zwommen binnen onze verwachtte tijd van 8 en 10 minuten en mochten toen een kopje koffie gaan drinken om alle series af te wachten en om 16.30 uur te gaan starten voor de 4 km loop, die op een smal looppad voorzien van houtsnippers om het aansluitende voetbalveld gelopen zou gaan worden. Het was een ronde van 1 km die we dus 4 keer moesten slechten. De start ging in rij op basis van de zwemtijden van ieder van ons. Zo startte Hans als 25-ste en ik weer bijna 2 minuten later als 47-ste. Je kon elkaar wel steeds zien en dus goed inschatten of je dichter bij elkaar kwam of juist niet. Maar vooral het enthousiasme van alle vrijwilligers was erg aanstekelijk en maakte de wedstrijd nog leuker. Ook de algehele organisatie was buitengewoon en misschien daarom een goed idee om volgend jaar deze zwemloop in onze wedstrijdagenda op te nemen om met meer Pundermannen daar deel te nemen. Hans en ik hadden ervan genoten!

Hans Jeronimus zwemmen; 07.47 minuten lopen; 20.21 minuten

Wim Driessen zwemmen; 09.51 minuten lopen; 20.51 minuten

Leeg zwembad

Op zoek naar waterpolo jeugd!

Onze zwemvereniging zit niet stil. Achter de schermen zijn we al een tijdje bezig om een nieuw aspirantenteam voor waterpolo op te zetten. En daarvoor zijn we op zoek naar jonge, enthousiaste zwemmers! We staan hierbij open voor alle niveaus. Dus ook als je nog niet zoveel balgevoel hebt, ben je van harte welkom. Onze trainers leren je graag de fijne kneepjes van het vak.

Ben of ken jij een waterratje die waterpolo leuk lijkt én nieuwe vrienden wil maken? Dan is dit je kans. In januari organiseren we een open training om alle jonge waterpoloërs in spe kennis te laten maken met deze sport. Denk er alvast over na, vertel het aan al je vriendjes en vriendinnetjes en houd onze website in de gaten om je aan te melden.

Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje naar waterpolo@punderman.nl of spreek je trainer, badjuf of badmeester even aan.